Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Tips

Schoonmaaktips

  • Microvezeldoekje om even snel de glaasjes te poetsen. Het doekje mag gewoon in de wasmachine. U krijgt er een gratis bij een nieuwe bril.
  • Gebruik glazenspray (GLASKLAR) i.c.m. een Microvezeldoekje of Hydrofiele doek (HEMA) om de glazen weer blinkend schoon te krijgen. Glasklar krijgt u gratis bij een nieuwe bril en mag u altijd gratis bij ons hervullen. Ook los verkrijgbaar voor €7,50. De vloeistof is kindvriendelijk!
  • De hele bril onder de kraan met KOUD water. Doe er een drupje afwasmiddel (zonder citroen) bij. Met de handen schoonmaken. Voor moeilijk te bereiken hoekjes gebruik je een tandenborstel, maar pas op dat je de glazen hier niet mee beschadigd! Afdrogen met een hydrofiele doek of microvezeldoekje.

Vergoedingen

Vergoedingen voor brillen van de verschillende zorgverzekeraars onder elkaar: www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/brillen

Wennen aan de bril?

Wennen aan de bril? Neem het opdoen van de bril op in het ochtendritueel: Trui aan.. haren kammen.. bril op! Doe spelletjes, maak tekeningen, lees boekjes of laat ze tv kijken. Dingen waarbij ze de ogen intensief nodig hebben. Ze zullen merken dat ze best prettig kijken met zo’n ding op hun neus!

Zit de bril niet helemaal meer lekker of helemaal scheef?

Kom dan langs om de bril opnieuw te laten afstellen! Probeer dit liever niet zelf, want het is lastiger dan u denkt. Bij kapotte brillen kunt u uiteraard ook langskomen. We kunnen veel repareren en de meeste onderdelen zijn opnieuw bestelbaar.

Bril met twee handen

Leer ze de bril met twee handen op te zetten en nooit op de glazen neer te leggen:

foto5
foto6
wolkwolkwolkwolkwolk